وب سایت رسمی دکتر نیلوفر ترکاشوند

علائم پوست حساس: علل و روش های درمان

پوست حساس

حساس

مقدمه:

پوست حساس نوعی از پوست است که با سایرین تفاوت دارد؛ زیرا به عوامل مختلفی مانند نور خورشید و برخی مواد موجود در محصولات مراقبتی و لوازم آرایشی با فرمولاسیون نامناسب بسیار واکنش نشان می‌دهد.
 پوست حساس می‌تواند در هر جایی از بدن ظاهر شود، اما بیشتر در صورت قابل‌توجه است. علائم آن مشابه علائمی است که در پوست تا حدودی چرب ظاهر می‌شود و فقط پزشک می‌تواند نوع پوست شما را تشخیص دهد. در این مقاله به بررسی علائم و علل ایجاد پوست حساس و راه‌های مراقبت از آن می‌پردازیم.

علائم پوست حساس چیست؟

  پوست حساس را می‌توان با برخی علائم و نشانه‌ها شناسایی کرد که به شرح زیر است:

قرمزی

 پوست حساس معمولاً از قرمزی مداوم در برخی از نواحی بدن، از جمله صورت، پشت‌دست‌ها، بین انگشتان دست رنج می‌برد… ممکن است به شکل جوش‌های قرمز، برآمدگی‌های قرمز، رگ‌های خونی گشاد شده باشد، یا پس از فشار کم روی پوست، یا حتی هنگام خوردن نوعی غذا که ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک شود.

خارش، شدت یا احساس سوزش

 قرمزی پوست حساس که اغلب با علائم دیگری از جمله خارش خفیف تا متوسط، سوزن‌سوزن‌شدن یا سفت‌شدن پوست همراه است.

پوست شما زبر و پوسته‌پوسته است

 ازآنجایی‌که پوست حساس دارای یک سد محافظ ضعیف است، رطوبت خود را از دست می‌دهد و آن را خشک، زبر و پوسته‌پوسته می‌کند.

علل حساسیت پوستی چیست؟

 در واقع‌بین پوست حساس و یا حساسیت پوستی تفاوت وجود دارد، پوست حساس نوعی پوست است که تعیین‌کننده مواد تشکیل‌دهنده و محصولات مورداستفاده در مراقبت روزانه از پوست میباشد، مثلاً پوست مختلط یا چرب. به دلیل نوع پوست به‌راحتی واکنش نشان می‌دهد.
 واژه آلرژی پوستی یا پوست حساس به واکنش موقتی ناشی از تماس با چیزی خارجی یا استفاده از محصولاتی که برای پوست مناسب نیستند، اشاره دارد که در واکنش به برخی مواد شیمیایی مانند مواد نگهدارنده یا رنگ‌ها واکنش نشان می‌دهد و ممکن است باعث ایجاد خارش، قرمزی شود.
 یک متخصص پوست می‌تواند تصمیم نهایی را در مورد حساس‌بودن پوست شما بگیرد و ممکن است آزمایش آلرژی را برای  هرگونه آلرژنی خاص پیشنهاد دهد.
 علاوه بر این، علل ایجاد پوست حساس بین علل پاتولوژیک مرتبط با وضعیت سلامت بدن و علل خارجی که بر پوست تأثیر می‌گذارد و منجر به حساسیت شدید می‌شود، متفاوت است.

بیماری‌های داخلی

 تعدادی از دلایل پزشکی شناخته شده برای پوست حساس وجود دارد:

درماتیت تماسی آلرژیک

پوست در تماس مستقیم با یک ماده حساسیت‌زا مانند لباس، حیوانات خانگی، گیاهان، فلزات دچار تغییراتی میگردد
مثلاً اگر پوست به نیکل حساسیت داشته باشد، ممکن است در اثر تماس با جواهرات، قرمزی و تور در پوست ایجاد شود.

کهیر

 کهیر نیز یک بیماری پوستی است که در اثر قرارگرفتن در معرض ماده‌ای که باعث واکنش آلرژیک در فرد می‌شود، باعث خارش، قرمزی و تورم شدید پوست می‌شود.

خارش آکواژنیک

 آلرژی به آب یا کهیر آب نوع نادری از کهیر است که بدون توجه به دمای آب، در تماس پوست با آب ایجاد می‌شود. زنان اغلب در ابتدای بلوغ دچار آن می‌شوند.

آکنه روزانه

 یک بیماری پوستی شایع است که باعث برافروختگی یا قرمزی و ظاهرشدن رگ‌های خونی روی صورت می‌شود. همچنین ممکن است منجر به ظهور تاول‌های کوچک پر از چرک شود.
 علاوه بر موارد فوق، بیماری‌های داخلی دیگری از جمله بیماری‌های کبدی و کلیوی، کم‌خونی، دیابت، مشکلات تیروئید و لنفوم وجود دارد.

تحریک و واکنش‌های آلرژیک

 اصطلاح پوست حساس اغلب به‌نوعی درماتیت یا سوزش پوست اشاره دارد که التهاب پوست ناشی از عوامل خارجی مانند محصولات مراقبتی، آرایش است و لازم نیست که فرد از یک آلرژی خاص رنج ببرد. .
 عوامل خارجی که باعث ایجاد پوست حساس می‌شوند عبارت‌اند از:

  • محصولات مراقبت از پوست یا لوازم آرایشی.
  •  قومیت. 
  • عوامل محیطی مانند درجه حرارت بالا، سرما، رطوبت و اشعه ماورا بنفش.
  •  اصطکاک یا فشار پوست.

راه های درمان خشکی پوست چیست؟

 برای تسکین و جلوگیری از علائم پوست حساس، لازم است آن را همیشه مرطوب نگه دارید تا از خشکی آن جلوگیری کنید. خشکی باعث تشدید مشکلاتی می شود که معمولاً پوست های حساس در معرض آن قرار می گیرند.برای جلوگیری از این امر، توصیه می شود:

از مرطوب کننده های پوست استفاده کنید

 مرطوب کردن پوست برای انواع پوست به خصوص پوست های حساس برای جلوگیری از خشکی بسیار مهم است. توصیه می‌شود از کرم‌های مرطوب‌کننده بدون الکل و عطرهای دارویی که مخصوص پوست‌های حساس ساخته شده‌اند و معمولاً حاوی اسید لاکتیک، اوره، روغن نارگیل یا کره هستند، استفاده کنید. لازم به ذکر است که برای تعیین اینکه کدام محصولات برای پوست حساس شما مناسب است و قبل از استفاده از آن روی پوست آسیب دیده، باید با پزشک مشورت کنید.

از حمام طولانی و گرم خودداری کنید

 برای پوست های حساس و حتی چرب نباید از آب داغ استفاده کرد . آب باید نزدیک به سرد باشد، زیرا آب گرم باعث می شود پوست چربی ها یا روغن های طبیعی و اسیدهای چرب مفید برای پوست را از دست بدهد. همچنین برای افرادی که پوست حساسی دارند لازم است که مدت زمان استحمام بیش از 10 دقیقه نباشد.

پانسمان مرطوب

 می توانید از بانداژ مرطوب استفاده کنید که یک درمان پزشکی برای درماتیت آتوپیک شدید است که شامل استفاده از پماد حاوی کورتیکواستروئیدها، بستن آن با بانداژ مرطوب و سپس پوشاندن آن با یک لایه گاز خشک است.

خروج از نسخه موبایل