وب سایت دکتر نیلوفر ترکاشوند

تلفن رزرو نوبت و پشتیبانی

09050210704

مراقبت از پوست حساس در برابر محصولات مراقبتی

پوست حساس ..

مقدمه

پوست یکی از ارگان‌های حیاتی بدن ماست که نقش محافظی، جذبی و تنظیمی بسیار مهمی را دارد. پوست حساس، یکی از انواع پوست‌هایی است که به عوامل خارجی و داخلی با حساسیت واکنش نشان می‌دهد. این نوع پوست ممکن است به مواد شوینده، عوامل هوایی، محصولات آرایشی و حتی تغذیه نادرست واکنش نشان دهد. مراقبت از پوست حساس، به‌عنوان یکی از اصول اساسی بهداشت و زیبایی، نیازمند دقت و انتخاب صحیح محصولات مراقبتی است. در این مقاله توضیحات کاربردی و شناختی نسبت به پوست حساس را بیان می کنیم.

شناخت پوست حساس

پوست حساس چیست؟

پوست حساس، یک وضعیت پوستی است که با واکنش‌های غیرطبیعی و حساسیت به عوامل مختلف همراه است. این نوع پوست ممکن است با قرمزی، خشکی، خارش یا حتی تحریکات ناخواسته دیگر همراه باشد. افرادی که پوست حساس دارند، باید بادقت و توجه ویژه به انتخاب محصولات مراقبتی و بهداشتی اقدام کنند.

موادی که به پوست حساس آسیب می‌رساند:

مراقبت از پوست حساس

هنگام استفاده از برخی محصولات مراقبتی بر روی پوست‌های حساس، ممکن است برخی از عوارض جانبی مانند قرمزی، بثورات، گزگز و سوزش روی پوست ظاهر شود و در بسیاری از موارد این علائم تا حد التهاب و خارش بدتر می‌شود و این به دلیل برخی موارد است. موادی که برای پوست‌های حساس مناسب نیستند از جمله این اجزا هستند: 

 عطرها

اکثر محصولات مراقبت از پوست حاوی عطرهای طبیعی یا مصنوعی هستند تا بوی نامطبوع برخی از مواد را بپوشانند. توصیه می‌شود از استفادهٔ این محصولات خودداری کنید، زیرا عطرها به‌راحتی با پروتئین‌های موجود در پوست تعامل می‌کنند و یک ترکیب بسیار آلرژی‌زا را تشکیل می‌دهند. بهتر است تمام موادی که روی بسته‌بندی نوشته شده را بخوانید و دنبال عبارت «بدون عطر» بگردید.

 

 الکل پزشکی

الکل طبی معمولاً در فرمولاسیون برخی از محصولات مراقبت از پوست، به‌عنوان نگهدارنده استفاده می‌شود، اما باعث خشکی پوست، به‌ویژه پوست‌های حساس، به‌ویژه اتانول می‌شود که پوست را از روغن‌های طبیعی آن جدا می‌کند و عملکرد سد آن را مختل می‌کند و آن را آسیب‌پذیرتر می‌کند. آسیب و عفونت.

 اسید گلیکولیک

پوست حساس به محصولات مراقبتی حاوی مواد مرطوب‌کننده نیاز دارد، زیرا اسیدها به‌ویژه اسید گلیکولیک باعث تحریک و ایجاد تاول روی پوست می‌شود که با خارش شدید همراه است؛ بنابراین، متخصصان به افرادی که پوست حساسی دارند توصیه می‌کنند که از هیچ شکلی از اسید گلیکولیک استفاده نکنند، چه در محصولات موضعی، چه در پدهای لایه‌بردار خانگی و چه در روش‌های لایه‌برداری در مراکز زیبایی.

 سولفات‌ها

سولفات‌ها برای پوست به‌طورکلی، به‌ویژه پوست‌های حساس، مواد بسیار خشن هستند، زیرا باعث خشکی و سوزش می‌شوند. سولفات‌ها اغلب به محصولاتی اضافه می‌شوند که به پاک‌سازی پوست کمک می‌کنند، بنابراین توصیه می‌شود محصولات بدون سولفات، به‌ویژه شستشوی صورت را انتخاب کنید.

 رتینول

توصیه می‌شود از محصولاتی که حاوی رتینول هستند خودداری کنید، زیرا در موارد اضطراری، درصد این ماده باید کم باشد و از 0.04% بیشتر نشود پوست را به مدت چند دقیقه بگذارید تا مطمئن شوید که هیچ‌گونه آسیبی ایجاد نمی‌کند.

 

رنگ‌ها

استفاده از محصولات مراقبتی حاوی رنگ منجر به درماتیت تماسی در پوست، به‌ویژه پوست‌های حساس می‌شود؛ بنابراین، کارشناسان توصیه می‌کنند از محصولات حاوی آن اجتناب کنید.

 سدیم لورت سولفات

مطالعات نشان داده‌اند که سدیم لوریل سولفات باعث تحریک پوست، به‌ویژه پوست‌های حساس می‌شود، زیرا تعادل طبیعی پوست را مختل می‌کند و یکی از دلایل اصلی آکنه است. نه‌تنها این، این ماده باعث آسیب به چشم می‌شود.

 متیل ایزوتیازولینون

متیل ایزوتیازولینون، یک آفت‌کش مصنوعی که به‌عنوان نگهدارنده در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست استفاده می‌شود. این ماده برای انواع پوست، به‌خصوص پوست‌های حساس مضر است که افراد دارای این نوع پوست را ملزم می‌کند از محصولات حاوی آن استفاده نکنند.

 

 عصاره‌های گیاهی و اسانس‌ها

اگرچه مواد طبیعی برای پوست‌های حساس بی‌خطر هستند، اما برخی از آنها ممکن است به پوست حساس آسیب برساند، مانند دارچین، نعناع، عصاره مرکبات و غیره.

چگونه از پوست حساس مراقبت کنیم

مراقبت از پوست حساس...

• با آب گرم و نه داغ دوش بگیرید، زیرا آب داغ روغن‌های طبیعی پوست را که رطوبت آن را حفظ می‌کنند، از بین می‌برد.

• بدون استفاده از کرم ضدآفتاب در معرض نور خورشید قرار نگیرید، مشروط بر اینکه فاقد مواد شیمیایی مضر باشد.

• از پاک‌کننده‌های طبیعی استفاده کنید که عاری از عطر و مواد شیمیایی به‌خصوص سولفات باشد.

• پوست را به‌آرامی خشک کنید، توصیه می‌شود از یک حوله نخی تمیز بدون فشاردادن یا مالیدن آن استفاده کنید.

• دست‌های خود را به طور مداوم بشویید تا از انتقال هرگونه آلودگی به پوست در هنگام تماس جلوگیری کنید.

• از یک مرطوب‌کننده طبیعی پوست بدون عطر و مواد شیمیایی مضر استفاده کنید.

• پاک‌سازی صورت از آرایش، زیرا لوازم آرایشی حاوی مواد شیمیایی هستند که اگر به‌خوبی تمیز نشوند آسیب بیشتری به پوست حساس وارد می‌کنند.

 

• محصولات را روی ناحیه کوچکی از پوست آزمایش کنید تا مطمئن شوید که هیچ واکنش آلرژیکی ایجاد نمی‌کنند و در صورت بروز عوارض جانبی، استفاده از آنها را متوقف کنید.

• لوازم‌آرایش را حتماً تمیز کنید، زیرا محیطی حاصلخیز برای میکروب‌ها و باکتری‌ها هستند که آسیب مضاعف به پوست حساس وارد می‌کنند، علاوه بر اینکه برای جلوگیری از انتقال هرگونه عفونت، آنها را به اشتراک نگذارید.

• لوازم آرایشی باکیفیت خوب را از برندهای معتبر انتخاب کنید.

• تمام محصولات مراقبتی یا آرایشی تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید.

• غذاهای سالم به‌خصوص میوه‌ها و سبزی‌ها بخورید، زیرا حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی مهم هستند، علاوه بر اسیدهای چرب مانند ماهی و آجیل که باعث تولید کلاژن می‌شوند. از سوی دیگر، کسانی که پوست حساسی دارند باید تاحدامکان از مصرف غذاهای غنی از چربی‌ها و قندهای ناسالم خودداری کنند.

 

• توصیه می‌شود علاوه بر تغذیه سالم، آب فراوان بنوشید تا پوست مرطوب بماند و خشک نشود.

نتیجه‌گیری

 پوست حساس نیاز به مراقبت و توجه ویژه دارد. باتوجه‌به عوامل مختلفی که می‌توانند بر آن تأثیر بگذارند، انتخاب محصولات مراقبتی مناسب و اجرای روش‌های مراقبتی صحیح ضروری است. استفاده از محصولات با فرمولاسیون‌های طبیعی، بدون عطر و رنگ، همراه با تست پوست قبل از استفاده از محصولات جدید و مراقبت مداوم از پوست می‌تواند به حفظ سلامت و زیبایی پوست کمک کند؛ بنابراین، به یاد داشته باشید که پوست حساس نیازمند مراقبت خاصی است که باتوجه‌به نکات فوق می‌توانید بهبود آن را تجربه کنید.

تزریق بوتاکس

تزریق فیلر لب -توسط دکتر نیلوفرترکاشوند

فیلر (ژل) لب

لیزر موهای زائد - دکتر نیلوفر ترکاشوند

لیزر موهای زائد

هایفوتراپی - دکتر نیلوفر ترکاشوند

هایفوتراپی

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید.
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.